Organiczny olejek eteryczny z rozmarynu Mohani

Organiczny olejek eteryczny z rozmarynu Mohani
  •     Olejek o mocnym, drzewno-ziołowym zapachu ze słodką nutą
  •     Cenny dodatek w pielęgnacji włosów i skóry głowy
  •     Pobudza krążenie i ułatwia oddychanie
  •     100% organiczne pochodzenie potwierdzone certyfikatem COSMOS ORGANIC

 

Olejek eteryczny z rozmarynu na wypadanie włosów i nadmierne przetłuszczanie się

Czy wiesz, że rozmaryn jest symbolem miłości? Olejek eteryczny z rozmarynu pokochają Twoje włosy i cera. Skutecznie reguluje pracę gruczołów łojowych, dzięki czemu zmniejsza przetłuszczanie się skóry twarzy i głowy. Działa także lekko ściągająco i antybakteryjnie, łagodząc stany zapalne i trądzik oraz uspokajając cerę. Jest cennym dodatkiem w pielęgnacji cery mieszanej, tłustej i trądzikowej.  

Jako dodatek do kosmetyków do włosów, olejek nie tylko zmniejszy ich nadmierne przetłuszczanie się, ale także pomoże uporać się z łupieżem i stanami zapalnymi. Pobudza także krążenie, dzięki czemu stymuluje cebulki włosów, przyspiesza ich wzrost i hamuje nadmierne wypadanie. Jest świetnym uzupełnieniem odżywek i olejków do włosów oraz wcierek do skóry głowy.

Doskonale nada się także jako dodatek do produktów pielęgnacyjnych do skóry tłustej i trądzikowej. Jeśli posiadasz taki typ cery, dodaj kilka kropel do swojego ulubionego kremu lub mieszanki olejów pielęgnacyjnych.Dodanie olejku do oleju do masażu jest pomocne w problemach związanych z zapaleniem stawów. Regularny masaż zmniejszy dolegliwości bólowe i poprawi krążenie.

 

Jak pachnie olejek eteryczny z rozmarynu?

Olejek eteryczny z rozmarynu zachwyca swoim mocnym, drzewno-ziołowym aromatem. Posiada również delikatnie słodkie, świeże nuty o pobudzających właściwościach. 

 

Jak powstają organiczne olejki eteryczne Mohani?

Aromatyczny olejek z rozmarynu powstaje poprzez destylację liści rośliny o nazwie rosmarinus officinalis.

 

Dlaczego warto wybierać organiczne olejki eteryczne?

Do ich produkcji używa się najlepszych składników z kontrolowanych upraw organicznych, przy których nie są stosowane syntetyczne środki ochrony roślin. Tworząc olejki eteryczne Mohani, korzystamy wyłącznie ze składników od zaufanych dostawców, certyfikowanych zgodnie ze standardem COSMOS ORGANIC.

Pozyskujemy je z liści, kwiatów, łodyg i owoców metodą destylacji z parą wodną lub tłoczeniem na zimno. Otrzymujesz czystą, skoncentrowaną esencję jednego składnika, która zachowuje maksimum właściwości pielęgnacyjnych i aromaterapeutycznych.   

Butelka z ciemnego szkła zabezpiecza olejek przed działaniem promieni słonecznych, dzięki czemu na dłużej zachowa swoje właściwości pielęgnacyjne i zapachowe. Praktycznym kroplomierzem odmierzysz dokładnie tyle olejku, ile potrzebujesz, a zakrętka posiada zabezpieczenie chroniące przed otwarciem przez dzieci.

 

Jak stosować olejek eteryczny z rozmarynu?

  • Wzbogacenie kosmetyków – dodaj kilka kropli olejku eterycznego do ulubionego kremu, płynu do kąpieli, żelu pod prysznic albo balsamu do ciała, aby wzbogacić właściwości pielęgnacyjne produktu i nadać mu piękny zapach.
  • Kąpiel aromaterapeutyczna – do wanny z ciepłą wodą dodaj około 5 – 10 kropli olejku eterycznego. Masuj skórę podczas kąpieli, a po jej zakończeniu nie spłukuj ciała. Kąpiel aromaterapeutyczna nie powinna trwać dłużej niż 30 minut.
  • Aromaterapia – dodaj do dyfuzora powietrza lub kominka do aromaterapii mieszankę wody z kilkoma kroplami olejku. Ciesz się pięknym zapachem i dobrym samopoczuciem!
  • Masaż – dodaj kilka kropel olejku eterycznego do oleju, którym będzie wykonywany relaksujący masaż.
  • Pielęgnacja włosów – kilka kropel olejku dodaj do ulubionej odżywki do włosów, szamponu albo oleju do olejowania. Możesz też dodać olejek eteryczny do wcierki do skóry głowy albo mgiełki do włosów. 

 

Olejek eteryczny z rozmarynu – zasady bezpieczeństwa

Zachowaj ostrożność przy chorobach takich jak epilepsja czy nadciśnienie. Stosowanie olejku w tym przypadku nie jest wskazane. Nie stosuj olejku w czasie ciąży i karmienia piersią oraz u dzieci poniżej drugiego roku życia. Olejek służy tylko do użytku zewnętrznego i w formie rozcieńczonej z innymi produktami. Nie stosuj olejku bezpośrednio na skórę.

 

Pojemność: 10 ml

Kraj pochodzenia: Maroko

Skład/INCI: Rosmarinus Officinalis Leaf Oil

Zaloguj się,
by poznać cenę.
Nr kat.:
MOH-138
Pojemność:
10ml
100% naturalny
Partnerzy

W związku z szerokim asortymentem
zapraszamy do współpracy
media, blogerów, szkoły kosmetyczne i inne podmioty.
» Czytaj więcej

Kontakt

ul. Główna 1A, 51-180 Psary (k. Wrocławia)
tel: +48 690 010 474
e-mail: hurt@nitai.pl
» Czytaj więcej