Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Dodaj produkty podając kody

Dodaj plik CSV
Wpisz kody produktów, które chcesz zbiorczo dodać do koszyka (po przecinku, ze spacją lub od nowej linijki). Powtórzenie wielokrotnie kodu, doda ten towar tyle razy ile razy występuje.
Olej rycynowy 100 ml
Nasz bestseller
Producent: Mohani Kod towaru: MOH-026 EAN: 5902802720399

Olej rycynowy 100 ml

Sugerowana cena detaliczna14,90 zł brutto

Olej rycynowy to naturalny produkt używany od wieków w kosmetyce. Znany jest ze swojego wszechstronnego działania na różne problemy skórne. Może być stosowany do pielęgnacji każdego typu skóry. Olej rycynowy korzystnie wpływa na kondycję skóry głowy i włosów. Pobudza cebulki włosowe do wzrostu i je wzmacnia, a włosy na całej długości nabłyszcza, odżywia i nawilża.


Stosowany na brwi i rzęsy przyciemnia je, wzmacnia i pobudza je do wzrostu. Takie zastosowanie jeszcze szczególnie polecane osobom, które mają słabe, cienkie włoski i chciałyby je zapuścić i wzmocnić. Intensywnie nawilża i uelastycznia przesuszoną skórę. Korzystnie wpływa na proces wydzielania sebum, dzięki czemu jest pomocny przy problemie nadmiernego przetłuszczania się cery. Olej rycynowy jest często wykorzystywany w mieszankach OCM, stosowanych do demakijażu przy pomocy olejków.


Można wcierać go w kruche i miękkie paznokcie, co wzmacnia i utwardza płytkę, a także sprawia, że skórki wokół paznokci są miękkie i lepiej wyglądają. Produkt polecany jest osobom, których dłonie są suche i szorstkie - niweluje nieprzyjemne uczucie ściągnięcia, redukuje suchość i zapewnia dłoniom dobry wygląd.


Komu polecany jest olej rycynowy?

  • osobom ze skórą tłustą, nadmiernie przetłuszczającą się
  • osobom z suchymi, zniszczonymi i szorstkimi dłońmi
  • osobom, które chcą zregenerować zniszczone włosy i dodać im blasku
  • osobom, które chcą wzmocnić i zapuścić gęste rzęsy lub brwi
  • osobom, które poszukują środka pobudzającego wzrost włosów

Kolekcja: Alfabet Ziemi

100% naturalny olej, wegański. Wyłącznie do użytku zewnętrznego. Odpowiedni do pielęgnacji każdego typu skóry i włosów.

Kraj pochodzenia: Indie
Opakowanie: butelka z ciemnego szkła wyposażona w pipetę.
Objętość netto: 100 ml

 

ZASTOSOWANIE:

Przed bezpośrednim użyciem na skórę zaleca się rozcieńczyć olejem bazowym. Na problemowe miejsca skóry, np. dotknięte trądzikiem stosować punktowo, aby przyspieszyć redukcję wyprysków.


Dłonie (paznokcie), łokcie, kolana, pięty – wmasować w wymienione miejsca lekko ogrzany olejek. Na naolejowaną skórę dłoni / stóp nałożyć potem rękawiczki / skarpetki. Stopy i dłonie można także moczyć w ciepłej, olejowej kąpieli.


Twarz / ciało – warto wzbogacić nim ulubiony krem do twarzy lub balsam do ciała. Polecany także jako dodatek do kąpieli (dodać kilka kropel do wody).


Na włosy – można stosować na całą długość włosów oraz na skórę głowy (wymaga zmycia szamponem). Przed nałożeniem warto lekko ogrzać olej. Można dodać także do maski, by wzmocnić jej działanie.


Brwi / rzęsy – nakładać olejek na czystą mini szczoteczkę (typu mascara) i przecierać nią włoski.

 

SKŁAD:

Ricinus Communis Seed Oil (olej z nasion rącznika pospolitego).

Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel